Συγκέντρωση κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συγκέντρωση κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στο Γαλάτσι

Πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο Γαλάτσι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στο Π. Τέρμα.

Η ανοιχτή συγκέντρωση – ομιλία πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο, το 8ωρο και επιβάλλει τη 10ωρη εργασία, ενώ τσακίζει και μια σειρά άλλα δικαιώματα των εργαζομένων», όπως ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση.
Τον λόγο πήραν παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι και μέλη Σωματείων, Συλλόγων και μαζικών φορέων της περιοχής. Χαρακτηριστικό των σύντομων παρεμβάσεων, μέσα απ’ τα προσωπικά παραδείγματα των εργαζομένων, νέων και γονιών που πήραν τον λόγο, ήταν η αποδόμηση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί ενός νομοσχεδίου που ωφελεί τους εργαζόμενους, που εναρμονίζει την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή.
Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 16 Ιούνη το πρωί, αλλά και το απόγευμα στις 17:00, στο Σύνταγμα.
Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελσα Βακάλη, μέλος του Τομεακού Γραφείου του Βορειοδυτικού Τομέα της Αθήνας του ΚΚΕ. «Η επιτυχία της απεργίας και των πάνω από 60 απεργιακών συγκεντρώσεων γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Το μεγάλο απεργιακό ποτάμι τους έκανε να παραμιλάνε» είπε η κα Βακάλη και συνέχισε: «Η κλιμάκωση του αγώνα με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες και συγκεντρωσεις, η οργάνωση των εργαζομένων, η εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή μας είναι αυτό που φοβούνται κυβέρνηση και κεφάλαιο, είναι αυτό που απαιτείται σήμερα για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο – έκτρωμα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.»
«Σήμερα, ενώ οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής δείχνουν πως είναι ρεαλιστική η μείωση του εργάσιμου χρόνου, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, την αύξηση των μισθών, την εξασφάλιση σταθερής εργασίας, στη ζωή μας συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα. Κι όμως έναν αιώνα πριν και στο πρώτο εργατικό, στο πρώτο σοσιαλιστικό κράτος είχαν μπει ήδη στη ζωή όλα αυτά, καθώς ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος ήταν σταθερός, με 7ωρο – 5ήμερο.
»Κι αν σήμερα ο δείκτης του ρολογιού, στην ιστορική αφίσα για το 8ωρο, δείχνει τους καπιταλιστές κερδισμένους, εμείς ξέρουμε πως οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν τη δύναμη να μετακινήσουν τους δείκτες προς το μέρος τους, κερδίζοντας τη ζωή τους, με το μυαλό τους και με τα χέρια τους. Όπως το κάνουν καθημερινά άλλωστε… Μπορούν! Με την οργάνωση της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες για το εργατικό κίνημα. Μπορούμε να νικήσουμε το φόβο, την εργοδοτική τρομοκρατία, τη μοιρολατρία! Μπορούμε να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη στη συλλογική δράση, στον ταξικό αγώνα» είπε κλείνοντας η κα Βακάλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή